vineri, 21 mai 2010

Prietenii sunt de 5 feluri:

1. Prieteni de pahar, cu care iesi la o bauta, dar prea multe in comun nu aveti. De obicei, prietenii de pahar vorbesc de masini, fotbal si femei, la modul general. Nu iti permiti sa dezvalui prea multe, si nici el nu o face.

2. Prieteni de interes, la care mergi sa imprumuti bani, sau invers. Subiecte de discutie nu aveti, iti iei banii si pleci. Il mai vezi doar cand trebuie sa-i returnezi banii, si atat. Valabila si vice-versa. De obicei nu stii de existenta prietenului de interes decat atunci cand deschizi portofelul si ai marea revelatie ca e cam nud! Portofelul, zic.

3. Amicii, cu care iesi in oras, la o bila, la un meci, la o bere, la un chef, la o barfa, la un shopping, la un concert, s.a.m.d. Se da un grup de 6 amici. Daca unul din ei lipseste, ceilalti 5 il vor barfi la greu, chestia asta intamplandu-se prin rotatie.

4. Prieteni prefacuti, cu care vorbesti la telefon oricand ai ocazia, va dati intalnire in oras si-ti trage teapa. Apoi te suna, isi cere scuze, te pupa in fund, si se da cel mai bun prieten al tau. Pana la urmatoarea teapa, ofcors. Nu ezita sa faca misto de tine oricand are ocazia, mai ales in public... Doar e prietenul tau cel mai bun, ce naiba? Isi permite crezand ca nu te vei supara pe "cel mai bun prieten".

5. Prieteni adevarati, exemplare extrem de rare. Pe cale de disparitie chiar, precum capra neagra si virginele. Uneori iti ia o viata sa gasesti un astfel de prieten. Te ajuta oricand ai nevoie, fara sa astepte ceva in schimb. Nu va incerca sa-ti fure iubita/iubitul pentru ca la el prietenia e sfanta. Nu iti va imprastia secretele in tot orasul, te respecta si stie ca e respectat. Nu iti va intoarce spatele cand esti in belea, nu te va barfi pe la spate, nu uita cand l-ai ajutat. Cu prietenii adevarati vei avea oricand mai multe subiecte de discutie decat fotbal, masini si femei.

Dar, dupa cum spuneam, aceste exemplare sunt extreeeem de rare. Eu inca nu am gasit niciunu!! In schimb, de prieteni din categoriile 1, 3 si 4 sunt deja satula! M-am saturat de pupincuristi care pe fata sunt lapte cu miere si daca te intorci cu spatele o secunda te spurca de zici ca e uragan la gura lor! M-am saturat de prietenii care imprumuta tot felul de chestii de la tine si uita sa ti le returneze, fie ca e vorba de bani, carti, pantofi sau mai stiu eu ce le tuna astora ca vor.

Pentru dragii mei prieteni: "GET A LIFE!"

Un comentariu: